Hoe denk je over risico en jouw pensioen? Doe mee met ons onderzoek!

Wil je veel of juist weinig risico lopen met je pensioengeld? Laat het ons weten en doe mee met het onderzoek.

Hoe denk je over het nemen van risico met jouw pensioengeld? Wil je veel of juist weinig risico lopen? Dat hoort Pensioenfonds F. Van Lanschot graag van je. Doe daarom mee met dit onderzoek. Als je meedoet, maak je kans op een cadeaubon van 25 euro.

Je krijgt in de toekomst pensioen vanuit je dienstverband bij Van Lanschot. Het pensioenstelsel wordt vernieuwd en er komen nieuwe regels voor pensioen. Pensioenfonds F. Van Lanschot is een gesloten pensioenfonds en volgend jaar worden de pensioen overdragen naar Het Nederlandse Pensioenfonds. In de komende periode worden hiervoor de voorbereidingen getroffen. Ook moeten er belangrijke keuzes worden gemaakt om over te kunnen gaan naar het nieuwe pensioenstelsel. Wij vinden jouw mening daarbij belangrijk.

Hoeveel risico wil je lopen?

Je betaalde samen met je werkgever elke maand premie voor je pensioen bij Pensioenfonds F. Van Lanschot. Wij beleggen al dat geld samen. Beleggen levert namelijk doorgaans meer op dan sparen. Maar beleggen betekent ook kans op verlies. Beleggen zónder risico is onmogelijk. We kunnen dat risico wel zo klein mogelijk houden. Maar hoe minder risico je met beleggen neemt, hoe kleiner de kans op (grote) winsten.

Bij de beleggingen houdt het pensioenfonds rekening met jouw wensen en die van jouw (oud-)collega’s. Daarom vragen wij je onze vragenlijst in te vullen.

In 2022 hebben we een vergelijkbaar onderzoek gedaan. We doen dit jaar een nieuw onderzoek omdat we extra verdiepende vragen hebben over risico en pensioen. Deze informatie is belangrijk voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Doe je weer mee?

Hoe doe je mee?
Je ontvangt rond 17 juni een persoonlijke uitnodiging voor het onderzoek. Als je jouw e-mailadres aan ons hebt doorgegeven, ontvang je de uitnodiging digitaal. Anders krijg je een brief. In de e-mail en brief staat hoe je aan het onderzoek kunt meedoen. Vul de vragenlijst uiterlijk 30 juni in.

Wie voert het onderzoek uit?
Adviesbureau Sprenkels voert het onderzoek uit. Sprenkels verwerkt je antwoorden geheel anoniem. Je persoonlijke gegevens worden alleen voor het onderzoek gebruikt. Na afloop van het onderzoek worden alle persoonlijke gegevens vernietigd.

Heb je nog vragen?
Op deze pagina vind je veelgestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op: 088 – 1163034.

 

 

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien