Medio 2023 werd de mogelijkheid om een deel van het pensioen in één keer op te nemen (‘Bedrag ineens’) nogmaals uitgesteld tot 1 juli 2024. Het is onze verwachting dat deze datum wederom niet haalbaar zal zijn, mede met het oog op de demissionaire status van het cabinet.

Wat zijn de mogelijkheden?
Je kunt natuurlijk gewoon in 2023 met pensioen gaan. We sturen zes maanden vóórdat je de pensioengerechtigde leeftijd (68 jaar) bereikt de pensioneringsbrieven.

Met pensioen gaan kan dit jaar dus wel, maar je kunt voorlopig géén gebruik maken van de mogelijkheid om een deel van je pensioen ineens op te nemen. In ieder geval niet vóór 1 juli 2024.

Wil je als je met pensioen gaat graag een deel van je pensioen in één keer opnemen? Dan kun je ervoor kiezen pas na juli 2024 met pensioen te gaan. Dan is een Bedrag ineens opnemen wellicht wél een keuzemogelijkheid.

Het opnemen van een bedrag ineens kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld toeslagen of te betalen belastingen. Het is dus belangrijk om je vooraf goed te laten informeren over de gevolgen van een dergelijke keuze.

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op. Zodra er nieuws is, hoor je dat zo snel mogelijk van ons.

Door je e-mailadres hier achter te laten krijg je automatisch bericht als we nieuws op de website plaatsen.

 

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien