Pensioen lijkt natuurlijk een ver-van-je-bed-show. Maar tegelijkertijd weet iedereen dat het slim is om nu alvast tijd te nemen voor later.

Verschillende collega’s bij Van Lanschot die pensioen ‘top of mind’ hebben, vertellen wat ze aan pensioen doen en waarom.

De aftrap in deze rubriek is van Meike Borrie, private banker bij Van Lanschot. 

  1. Waarom heb jij pensioen ‘top of mind’?

Pensioen is een van de grote gespreksonderwerpen bij mijn klanten. Hoe kunnen we zorgen voor een mooi potje voor later? Om mijn klanten zo goed mogelijk te adviseren, moet ik er zelf ook wat van afweten. Dus daarom is pensioen bij mij best top of mind.

  1. Wat doe jij voor je eigen pensioen?

Ik los af op mijn hypotheek, zodat mijn vaste lasten dalen, en ik spaar een vast bedrag per maand. Ik lees ook altijd de informatie die we van ons eigen pensioenfonds krijgen, zoals het jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht en de intranetartikelen. Het lijkt misschien truttig en grijs om te sparen voor later, maar als je het leven dat je nu leidt later wilt voortzetten, moet je er nu al wat voor doen.

  1. Wat is je pensioentip voor collega’s?

Mijn tip: vul nu alvast dat potje voor later, zonder al te veel in te boeten op je huidige levensstandaard nu, dat is ook wat ik mijn klanten aanraad.
Concreet:

  • zet elke maand in ieder geval iets opzij op een aparte spaarrekening
  • kijk naar de mogelijkheden om onbelast te sparen in box 1. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld als het misschien lijkt.
Meike is 35 jaar en woont met man Rutger en hun jongens Wieger (2) en Gilles (0,5) in Rotterdam.

Vlakbij hun huis is een park, waar ze graag vrije uren met elkaar doorbrengen. Verder houdt Meike van duursporten – wielrennen, hardlopen – en staat de marathon van Rotterdam nog op haar wishlist (Berlijn en New York heeft ze al af kunnen strepen).

Ook op de wishlist: accordeon leren spelen!

Heb je vragen over je eigen pensioen?
Dan kun je contact opnemen met AZL via pf-vanlanschot@azl.eu.

Op de hoogte blijven

Wil je het nieuws van ons pensioenfonds volgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsservice.

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien