Het Nederlandse pensioenstelsel gaat de komende tijd veranderen. Ook onze gesloten pensioenregeling wordt na de overgang naar het Nederlandse Pensioenfonds aangepast aan de nieuwe regels. Om de pensioenregeling zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de voorkeuren van de deelnemers en pensioengerechtigden hielden we in juni 2024 op verzoek van sociale partners en HNPF een onderzoek naar risico en pensioen. In dit bericht delen we de eerste resultaten. Later volgt een inhoudelijke terugkoppeling.

633 personen deden mee aan het onderzoek. Dat is 15,6% van alle deelnemers en pensioengerechtigden. Zij hebben gemiddeld 16 minuten besteed aan de vragenlijst. De respons was beter dan in 2022 bij het eerste onderzoek naar risico en pensioen (risicopreferentieonderzoek). Er deden toen 505 mensen mee, 12,2% van alle deelnemers en pensioengerechtigden.

Een mooi resultaat! Heb jij ook meegedaan? Dan willen we je daar hartelijk voor bedanken. We hebben onder alle deelnemers 20 cadeaubonnen verloot. Deze zijn naar de winnaars verzonden.

Vervolg

De informatie uit het onderzoek wordt gebruikt bij de invulling van de nieuwe pensioenregeling. De resultaten worden besproken door sociale partners (de werkgever en ondernemingsraad), het Nederlandse Pensioenfonds en de Vereniging van Gepensioneerden (in het kader van hun hoorrecht). De inhoudelijke resultaten van het onderzoek worden zo spoedig mogelijk gedeeld via deze website. Hou daarom onze website in de gaten.

Door je e-mailadres hier achter te laten krijg je automatisch bericht als we nieuws op de website plaatsen.

 

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien