Een eigen Belanghebbendenorgaan bij Het Nederlandse Pensioenfonds 

Op 1 januari 2025 dragen wij je opgebouwde pensioen bij Pensioenfonds F. van Lanschot (PVL) over aan Pensioenkring Van Lanschot bij Het Nederlandse Pensioenfonds. PVL krijgt een eigen pensioenkring en daarmee ook een eigen Belanghebbendenorgaan. Daarin zitten vertegenwoordigers van de Van Lanschot Kempen, (oud-)deelnemers en pensioengerechtigden.  

Ook jij kunt je als (oud-)deelnemer of pensioengerechtigde kandidaat stellen.  

Het belanghebbendenorgaan heeft inspraak bij belangrijke beslissingen. Hieronder lees je meer over het Belanghebbendenorgaan.  

Samenstelling en taken Belanghebbendenorgaan 

Het Belanghebbendenorgaan bestaat uit 5 leden die samen met het bestuur van Het Nederlandse Pensioenfonds straks jouw belangen in het pensioenfonds behartigen. Het Belanghebbendenorgaan heeft goedkeuringsrechten op belangrijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld het indexatiebeleid en het strategisch beleggingsbeleid. Ook adviseert het Belanghebbendenorgaan het pensioenfondsbestuur over onderwerpen zoals bijvoorbeeld over de communicatie. 

Door het nieuwe pensioenstelsel gaat er de komende jaren veel veranderen.  

Het Belanghebbendenorgaan heeft ook bij de overgang naar de nieuwe pensioenregeling belangrijke goedkeurings- en adviesrechten.  

Als lid van het Belanghebbendenorgaan moet je over voldoende pensioenkennis beschikken. Daarom gaat de voorkeur uit naar kandidaten met een afgeronde pensioenopleiding op geschiktheidsniveau A. Of naar kandidaten die bereid zijn een opleiding te volgen met de bijbehorende tijdsinvestering. De Nederlandsche Bank (DNB) toetst of je geschikt en betrouwbaar bent als medebeleidsbepaler van het pensioenfonds.  

 Het Belanghebbendenorgaan wordt als volgt samengesteld: 

  • 3 vertegenwoordigers van (oud-) deelnemers 
  • 1 vertegenwoordiger van pensioengerechtigden 
  • 1 vertegenwoordiger van de werkgever 

Van Lanschot Kempen draagt één kandidaat voor als vertegenwoordiger van de werkgever. Ook jij kunt je als (oud-)deelnemer of pensioengerechtigde kandidaat stellen voor het  Belanghebbendenorgaan. Als er meer kandidaten zijn dan plaatsen in het Belanghebbendenorgaan per geleding, dan worden verkiezingen gehouden. 

Heb je interesse? 

Klik hier voor de profielschets. Meld je aan als kandidaat door een e-mail te sturen naar 

bestuursbureau@pfvanlanschot.nl. Doe dit vóór 1 november 2024.  

Vergeet niet een motivatie met je kennis en ervaring op pensioengebied mee te sturen. 

 

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien