Eind december 2021 hebben we gecommuniceerd dat er een indexatie per 1 januari 2022 wordt toegekend.

Op 20 januari 2022 heeft het bestuur besloten dat op basis van de beleidsdekkingsgraad van 31 december 2021 0,37% indexatie toegekend kan worden aan alle pensioengerechtigden en deelnemers van het pensioenfonds.

Deze indexatie wordt in februari met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 verwerkt. Ben je gepensioneerd dan wordt de indexatie toegevoegd aan je uitkering (door een extra bedrag in de februari betaling), ben je nog niet gepensioneerd dan wordt deze toegevoegd aan je opgebouwde pensioenrechten.

Goed nieuws, maar de achterstand in indexatie loopt wel verder op

Deze indexatie is goed nieuws, maar wel met de kanttekening dat het minder is dan de inflatie over het afgelopen jaar. Dit wil zeggen dat de achterstand in indexatie verder oploopt en dat je pensioen de prijsstijgingen niet volledig kan bijhouden. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn en te bekijken of het nodig is om op een andere manier te zorgen voor extra pensioen voor later.

Volledig beeld van je pensioen voor later

Wellicht bouw je op dit moment elders pensioen op en heb je dit in het verleden ook gedaan.

Kijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een totaaloverzicht van je pensioen voor later. Hierbij kan je ook aangeven wat je huidige salaris is om te zien of je op schema loopt met je opbouw of dat zelf extra pensioen opbouwen aan te raden is.

Meer weten?

Heb je vragen over je eigen pensioen of over de pensioenregeling? Neem dan contact op met onze pensioenuitvoerder AZL via 088 – 1163034 of pf-vanlanschot@azl.eu.

Door je e-mailadres hier achter te laten, krijg je automatisch bericht als we nieuws op de website plaatsen

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien