Pensioen lijkt natuurlijk een ver-van-je-bed-show. Maar tegelijkertijd weet iedereen dat het slim is om nu alvast tijd te nemen voor later.

Verschillende collega’s die pensioen ‘top of mind’ hebben, vertellen wat ze aan pensioen doen en waarom.

Deze keer Wim Baars

.

Wim werkt als credit risk manager bij de afdeling Group Risk Management in ’s-Hertogenbosch.

  1. Waarom heb jij pensioen ‘top of mind’?

Door mijn achtergrond in audit en risk ben ik altijd geïnteresseerd geweest in pensioenen. Een goede pensioenregeling vind ik een belangrijk onderdeel van je arbeidsvoorwaarden. Daarom ben ik ook lid geworden van de klankbordgroep pensioenen van de ondernemingsraad van Van Lanschot. Hoe de nieuwe pensioenregeling eruit komt te zien is nog de vraag, maar laat het voor iedereen een goed moment zijn om (weer) even stil te staan bij het onderwerp.

  1. Wat doe jij voor je eigen pensioen?

Ik bouw natuurlijk op via het pensioenfonds van Van Lanschot en ik los af op mijn hypotheek. Ook houd ik wat spaargeld aan en beleg ik periodiek via Evi. Bovendien ontvang ik straks als aanvulling ook een bedrag via een eerder afgesloten lijfrentepolis.

  1. Wat is je pensioentip voor collega’s?

Los nu al extra af op je hypotheek om je maandlasten te verlagen en investeer in bijvoorbeeld zonnepanelen zodat je straks minder betaalt aan energie. En, heel belangrijk: praat erover! Vraag jezelf af hoe anderen het doen en deel je eigen kennis. Zo zorg je dat je het nu al goed regelt voor later.


Wim (63) is getrouwd met Sjany en ze wonen in Engelen, vlakbij ‘s-Hertogenbosch. Samen hebben ze drie volwassen kinderen en een kleindochter (die gelukkig dichtbij hen woont). In zijn vrije tijd speelt Wim tafeltennis in competitieverband, verleent hij mantelzorg en tuiniert en klust hij graag. 

 

Meer tips

» Ga naar het archief om meer tips in te zien