De laatste dagen zijn diverse pensioenfondsen in het nieuws gekomen met het bericht dat zij gaan indexeren. In dit nieuwsbericht leggen we graag uit waarom deze fondsen wel indexeren en pensioenfonds F. van Lanschot (PVL) niet.

Pensioenfonds F. van Lanschot heeft op dit moment als gesloten fonds niet de mogelijkheid om gebruik te maken van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) om vanaf 1 juli 2022 met terugwerkende kracht te indexeren. Voor ons als gesloten pensioenfonds is niet duidelijk of we kunnen/mogen overstappen naar het nieuwe pensioenstelsel en de intentie om de overstap te maken is een voorwaarde om de maatregel te kunnen toepassen.

Dit maakt dat we op dit moment niet kunnen besluiten om met terugwerkende kracht extra te indexeren. Belangrijk om hierbij te benoemen is dat we wel per 1 januari 2022 0,37% geïndexeerd hebben. Dit geldt niet voor de meeste fondsen die nu hebben besloten om van de maatregel gebruik te maken. Uiteraard is dit niet voldoende om de prijsinflatie bij te houden, maar in januari is wel besloten om de op dat moment mogelijke indexatie toe te kennen.

We begrijpen dat dit een lastig te begrijpen verhaal is, daarom plannen we in september een tweetal webinars in waar we verder willen ingaan op het komende nieuwe pensioenstelsel en de voors- en tegens van dit stelsel ten opzichte van het huidige systeem.

We kondigen de data van de webinars aan via deze website en het intranet van Van Lanschot Kempen. Houd deze site dus in de gaten en meld je aan als je meer wilt weten over de ontwikkelingen in de toekomst.

Door je e-mailadres hier achter te laten krijg je automatisch bericht als we nieuws op de website plaatsen.

 

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien