In de eerste helft van 2020 is een onderzoek gestart naar alternatieve uitvoeringsvormen naast het blijven voortbestaan van het pensioenfonds als gesloten fonds (zie het nieuwsbericht van 20 april 2020). In de bestuursvergadering van 16 juli 2020 heeft het bestuur besloten om het onderzoek naar de toekomst voort te zetten. Het bestuur is van mening dat het voortbestaan als gesloten pensioenfonds om meerdere redenen op de lange termijn niet de beste optie is voor de deelnemers en pensioengerechtigden.

Om meer zicht te krijgen op de impact van een overstap naar een alternatieve uitvoeringsvorm is meer informatie nodig dan verkregen kan worden door een vergelijking te maken van alternatieve richtingen zoals overdracht aan een verzekeraar, aansluiting bij een algemeen pensioenfonds of een bedrijfstakpensioenfonds.
Iedere verzekeraar en ieder pensioenfonds heeft eigen voorwaarden, kostenstructuren en visies op de toekomst. Daarom worden in de komende maanden pro forma offertes opgevraagd bij diverse alternatieve uitvoeringsvormen, zodat verschillende partijen met elkaar vergeleken kunnen worden om een beter beeld te krijgen wat de markt op dit moment te bieden heeft en welke richting voor (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden van het pensioenfonds de beste optie is voor de toekomst. 

Raimond Schikhof, bestuurslid: Bij het bestuderen en overwegen van de opties voor de toekomst van de pensioenuitvoering gaat wat mij betreft zorgvuldigheid boven snelheid. De besluitvorming is eenmalig en uiteindelijk onomkeerbaar, dus moet er vanuit alle invalshoeken bekeken worden op welke wijze de belangen van de deelnemers en gepensioneerden het beste gediend worden. Daarbij speelt de juiste mix van verantwoordelijkheid, betrokkenheid en vertrouwen in een toekomstige uitvoerder een belangrijke rol. Met de ervaring die ik meeneem uit een soortgelijk traject bij Randstad hoop ik voor het Van Lanschot pensioenfonds bij te dragen aan een zorgvuldige selectie en uiteindelijke overdracht.

Op de hoogte blijven

Wil je het nieuws van ons pensioenfonds volgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsservice.

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien