Wij zijn geschokt door de inval van Rusland in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar alle mensen die door het oorlogsgeweld getroffen worden. We volgen de ontwikkelingen op de voet en hopen op een snelle en vreedzame afloop.

De Russische inval in Rusland heeft naast de afschuwelijke gevolgen voor de bevolking in Oekraïne ook gevolgen voor de beleggingen van het pensioenfonds. Pensioenfonds F. van Lanschot belegt wereldwijd en dus zit er ook een klein deel aan Russische beleggingen in de portefeuille. Concreet betrof het eind december beleggingen met een waarde van circa € 1,7 miljoen in Russische ondernemingen. Dit staat gelijk aan 0,1% van de totale beleggingsportefeuille.

De waarde van deze beleggingen in Rusland is sinds het begin van de oorlog sterk gedaald. Verkopen is op dit moment onmogelijk en het bestuur beschouwt de waarde op dit moment als nihil. Het meest waarschijnlijk is dat beleggingen in Russische ondernemingen permanent uit de beleggingsportefeuille zullen verdwijnen.

De gevolgen van de oorlog laten zich ook voelen op de aandelenbeurzen. Het is niet te voorspellen welke gevolgen de oorlog in bredere zin en op langere termijn op de economie zullen hebben. Het bestuur ziet vooralsnog echter geen aanleiding om het beleggingsbeleid aan te passen.

Experts denken dat als gevolg van de oorlog de kans op een cyberaanval is toegenomen. Daarom hebben wij de beveiliging van onze systemen opgevoerd. Zo beschermen we de gegevens van onze deelnemers nog beter.

Door je e-mailadres hier achter te laten krijg je automatisch bericht als we nieuws op de website plaatsen.

 

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien