Hou je van risico’s nemen of heb je liever zoveel mogelijk zekerheid? En hoeveel risico wil je nemen met je pensioengeld voor later?

Als je deelneemt aan de excedentregeling van Pensioenfonds F. van Lanschot wordt de ingelegde premie belegd door Nationale Nederlanden Investment Partners (NN IP). Het is belangrijk dat je beleggingen goed aansluiten bij je persoonlijke situatie om te voorkomen dat je te weinig rendement behaald of teveel risico loopt. Je kan defensief, offensief of neutraal beleggen in de lifecycles van NN IP. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf te beleggen of te sparen.

Begin juni heb je een email ontvangen van NN IP als je nog niet eerder de video’s over de zorgplicht hebt bekeken of je risicoprofiel nog niet hebt bepaald.

Heb je geen risicoprofiel gekozen dan beleg je automatisch in de neutrale lifecycle (ook wel de default genoemd). Zoals veel in je leven kan je risicoprofiel in de loop van de tijd veranderen, het is daarom goed om je keuze na verloop van tijd te checken en opnieuw je risicoprofiel te bepalen. Dit kan via het portaal van NN IP.

Op de hoogte blijven

Wil je het nieuws van ons pensioenfonds volgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsservice.

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien