Pensioen lijkt natuurlijk een ver-van-je-bed-show. Maar tegelijkertijd weet iedereen dat het slim is om nu alvast tijd te nemen voor later.

Verschillende collega’s die pensioen ‘top of mind’ hebben, vertellen wat ze aan pensioen doen en waarom.

Dit keer: Wim Ravestein, sinds 2017 werkzaam als teamleider Sales & Retentie bij Evi, vertelt.

Waarom heb jij pensioen ‘top of mind’?

Omdat ik er dagelijks mee bezig ben. Evi Pensioenbeleggen is een van de belangrijkste producten die we onze klanten bieden en we krijgen dan ook veel vragen over de mogelijkheden ervan. Daarnaast is het steeds meer onderwerp van gesprek met vrienden. Veel van mijn vrienden zijn zzp’er en niet werkzaam in de financiële sector. Regelmatig komen ze bij mij om advies te vragen over hoe ze het beste kunnen zorgen voor hun potje voor later.

Wat doe jij voor je eigen pensioen?

Ik bouw natuurlijk pensioen op via Pensioenfonds Van Lanschot en ik zorg zelf voor een aanvullend pensioen. Door mijn werk bij Evi ben ik geattendeerd op het benutten van mijn fiscale jaarruimte. Dat is een bepaald bedrag dat je van de overheid mag gebruiken voor extra pensioenopbouw tegen gunstige fiscale voorwaarden. Ik kijk jaarlijks via de site van de Belastingdienst wat de ruimte is die ik nog heb. Verder lees ik het Uniform Pensioen Overzicht en word ik getriggerd door de terugkerende blauwe enveloppen om scherp te zijn op mijn financiële planning.

Wat is je pensioentip voor collega’s?

Wees kritisch op je eigen pensioen en neem tenminste één keer per jaar de tijd om hier goed voor te gaan zitten, je UPO te bekijken en op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Laat je informeren over de mogelijkheden van de jaarruimte en benut die als je die hebt. Op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie, of neem even contact op met mij!

Wim (32) woont samen met Bente in Boskoop. Hij traint voor een survivalrun: een loop over een parcours van negen kilometer met allerlei hindernissen. Daarnaast tennist hij graag, en benut hij zijn museumkaart meerdere keren per maand. Wims grote hobby? Vintage Denim. Hij bezit zo’n 153 spijkerbroeken. Op dit moment zijn Wim en Bente samen in Japan (zie foto), hét land van handgemaakte denim. Uiteraard zullen daar ook de nodige exemplaren worden ingeslagen.

Heb je vragen over je eigen pensioen?
Dan kun je contact opnemen met pensioenuitvoerder AZL via pf-vanlanschot@azl.eu.

Op de hoogte blijven
Wil je het nieuws van ons pensioenfonds volgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsservice.

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien