Pensioen lijkt natuurlijk een ver-van-je-bed-show. Maar tegelijkertijd weet iedereen dat het slim is om nu alvast tijd te nemen voor later.

Verschillende collega’s die pensioen ‘top of mind’ hebben, vertellen wat ze aan pensioen doen en waarom.

Deze keer: Lotte Tromp, sinds vier jaar werkzaam bij Corporate Finance, op de Beethovenstraat in Amsterdam.

 1. Waarom heb jij pensioen ‘top of mind’?
  Sinds een aantal maanden zit ik in de Ondernemingsraad (OR) van Kempen. In de OR neem ik deel aan de pensioencommissie. Momenteel zijn we druk bezig met de onderhandelingen over de nieuwe gezamenlijke pensioenregeling, samen met de OR van Van Lanschot. Pensioen is dus best on top of my mind!
 2. Wat doe jij voor je eigen pensioen?
  Ik heb verschillende spaarpotjes, bijvoorbeeld voor vakanties of financiële tegenvallers. Ook heb ik een potje voor pensioen. Ik probeer hierbij zo slim mogelijk gebruik te maken van mijn fiscale jaarruimte.
 3. Wat is je pensioentip voor collega’s?
  Pensioen is je belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde maar eigenlijk heb je dat niet door. Mijn tip is dan ook: vergroot je kennis. Begin klein, zoek bijvoorbeeld eerst uit wat het verschil is tussen een DB- en een DC-regeling. Je zult merken dat als je er tijd in steekt
  het a) niet zo moeilijk en b) best wel leuk is!

Lotte is 29 jaar en woont in de Amsterdamse Pijp. Elke ochtend pakt ze om 08.30 uur de fiets naar de Beethovenstraat, soms wat eerder of later, afhankelijk of ze een sportklasje volgt en de projecten die er lopen op kantoor. In de  weekends staan vrienden en familie centraal: uiteten, koffietjes en borrels op het terras.

 

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien