Pensioen lijkt natuurlijk een ver-van-je-bed-show. Maar tegelijkertijd weet iedereen dat het slim is om nu alvast tijd te nemen voor later.

Verschillende collega’s die pensioen ‘top of mind’ hebben, vertellen wat ze aan pensioen doen en waarom.

We spreken met Bas van Horen, trainee Finance & Risk bij Van Lanschot Kempen.

  1. Waarom heb jij pensioen ‘top of mind’?
    Pensioen is een thema dat regelmatig terugkwam tijdens mijn studie Econometrie in Tilburg. Voor veel van mijn medestudenten was het niet het favoriete onderwerp, maar mijn interesse was gewekt.
  2. Wat doe jij voor je eigen pensioen?
    Ik bouw natuurlijk op via de werkgever. Ik vind het met mijn 26 jaar nog iets te vroeg om te sparen voor extra pensioen, maar ben wel van plan om op een gegeven moment maandelijks geld apart te zetten en een deel daarvan (online) te beleggen. Verder lees ik de informatie die we van het pensioenfonds krijgen en volg ik de ontwikkelingen in de sector.
  3. Wat is je pensioentip voor collega’s?

Ik heb (nog) geen specifieke tip om voor extra pensioen te zorgen maar ik raad iedereen wel aan eens goed op je loonstrookje te kijken. Hoeveel premie betaal je, wat draagt de werkgever nog bij en wat krijg je daarvoor terug? Kijk hiervoor op www.mijnpensioenoverzicht.nl en pak je pensioenregeling erbij. Puur om je bewustzijn te vergroten.

Bas is 26 jaar en woont samen met Marlou in het centrum van Utrecht. Sinds 2018 werkt hij bij Van Lanschot Kempen, afwisselend in Den Bosch en Amsterdam. Hij kijkt meer naar sport dan het zelf te beoefenen maar voor een potje squash is hij altijd wel in. Verder zijn de weekends gereserveerd voor vrienden, familie, lezen en series kijken. Ook is Bas liefhebber van een speciaalbiertje op zijn tijd.

Meer nieuws

» Ga naar het archief om ouder nieuws in te zien